destination taste!

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΛΕΒΑΝΤΑΣ

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΛΕΒΑΝΤΑΣ

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΛΕΒΑΝΤΑΣ

: 4
: 10 min
: 15 min

Όλη η ιδιαιτερότητα αυτής της συνταγής έγκειται στο συναρπαστικό άρωμα της λεβάντας, γι’ αυτό αξίζει να την αναζητήσουμε και να μην την αντικαταστήσουμε με άλλο μυρωδικό. Φρέσκια λεβάντα θα βρούμε στα περισσότερα φυτώρια, ενώ ξερή βρίσκουμε σε πολλά καταστήματα με είδη υγιεινή διατροφής.

Υλικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 μεγάλο κομμάτι φλούδας από 1 ακέρωτο λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 ματσάκι λεβάντα, ξερή ή φρέσκια
  • 4 μεγάλα, ώριμα αλλά σφικτά ροδάκινα, καλά πλυμένα, με τη φλούδα τους, χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 μπάλες παγωτό, κατά προτίμηση καραμέλα, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Προσθέτω τη φλούδα του λεμονιού και το ματσάκι της λεβάντας και βράζω για 10 λεπτά, πάντα σε μέτρια φωτιά.
  • Βήμα 2 Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει για 10 λεπτά. Το σουρώνω και το αδειάζω ξανά στην καθαρισμένη κατσαρόλα. Προσθέτω τα φέτες ροδάκινου και τις πιέζω ελαφρά ώστε να μισοβυθιστούν στο σιρόπι.
  • Βήμα 3 Σκεπάζω την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να αρωματιστούν τα ροδάκινα από τη λεβάντα, ανακατεύοντας τα πότε-πότε.
  • Βήμα 4 Μοιράζω από μία μπάλα παγωτό σε ατομικά μπολ ή σε βαθιά πιάτα. Από πάνω βάζω φετούλες ροδάκινου, περιχύνω με το σιρόπι και σερβίρω αμέσως.