destination taste!

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 40
: 20 min
           
: 3 hr

Τα πιο γιορτινά σοκολατάκια, με βελούδινη, πυκνή υφή και λαχταριστή γεύση σοκολάτας-κάστανου!

Υλικά
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. έτοιμο πατέ κάστανου (θα το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καλά ζαχαροπλαστεία)
  • 450 γρ. κρέμα κάστανου (θα την βρείτε σε βαζάκια σαν της μαρμελάδας, στα ράφια των σούπερ μάρκετ)
  • 150 γρ. μαρόν γλασέ, θρυμματισμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) λικέρ καφέ (ή σκούρο ρούμι)
  • 450 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 200 γρ. σκόνη κακάο, καλής ποιότητας, για την επικάλυψη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Λιώνω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να το αφήσω να κάψει. Αποσύρω από τη φωτιά, το αδειάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το πατέ και την κρέμα κάστανου. Ανακατεύω καλά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν και να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Προσθέτω και τα θρυμματισμένα μαρόν γλασέ και ανακατεύω ξανά. Τέλος, ρίχνω το λικέρ καφέ (ή το ρούμι) και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 2 Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που στερεώνω στο χείλος μιας κατσαρόλας, στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Όσο λιώνει η σοκολάτα την ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 3 Την αδειάζω στο μείγμα κάστανου και ανακατελύω καλά με τη μαρίζ.
  • Βήμα 4 Βάζω το μείγμα στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά. Το βγάζω από το ψυγείο και το πλάθω με τα χέρια μου σε μικρά μπαλάκια, σαν κεφτεδάκια.
  • Βήμα 5 Αδειάζω το κακάο σε ένα πιάτο και κυλάω εκεί τα τρουφάκια για να καλυφθούν καλά. Τα σερβίρω αμέσως.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο