destination taste!

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

: 6-8
: 15 min
           
: 2 hr

Μια δροσερή, ανοιξιάτικη παραλλαγή του διάσημου τιραμισού. Η πρωτότυπη βάση του έχει ιδιαίτερα φραουλένια γεύση. Για πιο δυνατό άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε στο σιρόπι της φράουλας, λίγο μπράντι.

Υλικά
  • Για την βάση
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  • 100 γρ. φράουλες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 2 κουτ. σούπας άχνη
  • Για την κρέμα
  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. σούπας άχνη
  • 150 γρ. φράουλες, ολόκληρες, καθαρισμένες
  • Για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. φράουλες, κομμένες σε φετάκια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το βάση: Βάζω τις φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιώ πολύ καλά. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνω τον πολτό φράουλας, το νερό και την άχνη και βράζω για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ, αραιό σιρόπι. Το αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
  • Βήμα 2 Για την κρέμα: Χτυπάω στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί. Αδειάζω την σαντιγί σε ένα μπολ και ρίχνω στον κάδο του μίξερ το μασκαρόπε. Το χτυπάω για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Αδειάζω και το μασκαρπόνε στο μπολ με την σαντιγί και ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • Βήμα 3 Συναρμολόγηση: Βουτάω τα σαβαγιάρ στο σιρόπι φράουλας για λίγα δευτερόλεπτα και τα στρώνω σε ένα τσέρκι 26 εκ. Αραδειάζω τις ολόκληρες φράουλες μέσα στο τσέρκι και στο τέλος καλύπτω με την κρέμα μασκαρπόνε και το βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει.
  • Βήμα 4 Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρώ το τσέρκι και διακοσμώ με τα φετάκια φράουλας.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια