προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 min Rest Time 3 hour Total Time 3 hrs 20 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Λιώνω τις φράουλες στο μύλο λαχανικών ή με ένα πιρούνι ή με το πρες-πουρέ, αποφεύγω όμως το μπλέντερ για τη συνταγή αυτή καθώς θέλω σπιτική, χειροποίητη υφή. Μεταφέρω τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη και ρίχνω το μείγμα στον πολτό φράουλας.  Προσθέτω το μαστιχόνερο και ανακατεύω πολύ καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ομοιογενές, όχι εντελώς λείο.

  2. Χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την προσθέτω στο μείγμα φράουλας σε δυο-τρεις δόσεις, ανακατεύοντας με μεγάλες και απαλές κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της.

  3. Μοιράζω τη μους σε χαμηλά ποτήρια και πασπαλίζω κάθε μερίδα με ελάχιστη σκόνη μαστίχας. Βάζω τις μους στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να σφίξουν. Τις σερβίρω κρύες, και, αν θέλω, διακοσμώ με μερικές λεπτές φετούλες φράουλας.

Keywords: μους φράουλας με άρωμα μαστίχας

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση