προορισμός…γεύση!

Ψαρονέφρι με σταφύλια και σάλτσα κρασιού με κάρι

Ψαρονέφρι με σταφύλια και σάλτσα κρασιού με κάρι

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Ξεφλουδίζω τα μήλα, τα κόβω στα τέσσερα και αφαιρώ κουκούτσια και πυρήνες. Τα ραντίζω αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν και τα αφήνω στην άκρη.

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω το ψαρονέφρι, ολόκληρο, για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
    Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, το κάρι και το τζίντζερ και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνω με το κρασί, αφήνω για 1 λεπτό να εξατμιστεί το κρασί και χαμηλώνω τη φωτιά.

  3. Σιγομαγειρεύω για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει αρκετά. Προσθέτω τα κομμένα μήλα και τα σταφύλια και μαγειρεύω για 5 λεπτά, μέχρι να μήλα να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος, ωστόσο καλό είναι να το αποφύγω για να μην χάσω την «κρασάτη» γεύση της σάλτσας.

  4. Διαλύω το κορν φλάουρ σε 1/3 φλιτζ. τσαγιού νερό και αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύω, μαγειρεύω για 1 - 2 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να δέσει και αποσύρω από τη φωτιά.

  5. Αφήνω το κρέας να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά και στη συνέχεια το κόβω σε στρογγυλές φέτες πάχους 1/2 εκ. Τις μοιράζω σε πιάτα, προσθέτω τα μήλα και τα σταφύλια και περιχύνω με τη σάλτσα της κατσαρόλας.
    Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή καρότου.

Keywords: ψαρονέφρι με σταφύλια,σάλτσα κρασιού με κάρι

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Mouth-watering

  1. Eve_nkld

    Mouth-watering