destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 6-8
: 40 min
: 50 min

Μην πετάξετε το σιρόπι των αχλαδιών! Εκτός από το ότι μπορεί να χρειαστεί μια μικρή ποσότητα για την κρέμα σοκολάτας, το υπόλοιπο το φυλάτε σε βαζάκια στο ψυγείο, αφού είναι ένα πολύ νόστιμο και αρωματικό σιρόπι για σερβίρισμα κρέμας, μους ή παγωτού ή για να περιχύσετε τηγανίτες και πανκέικς.

Υλικά
  • 1 έτοιμο φύλλο ζύμης μπριζέ ή κουρού (στα ψυγεία και τους καταψύκτες των σούπερ μάρκετ)
  • λίγο μαργαρίνη λιωμένη, για την ταρτιέρα
  • Για την κρέμα σοκολάτας
  • 200 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 40 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού μπισκότα σοκολάτας, θρυμματισμένα
  • Για τα αχλάδια
  • 1 λίτρο νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 3 – 4 καρφάκια γαρίφαλο
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 8 μέτρια αχλάδια, ώριμα αλλά σφικτά, κομμένα στη μέση, ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα αχλάδια: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα και το χυμό λεμονιού. Προσθέτω τα κομμένα αχλάδια και ζεσταίνω τα υλικά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και αφήνω τα αχλάδια μέσα στο σιρόπι για 15 λεπτά. Τα στραγγίζω πολύ καλά και τα αφήνω κατά μέρος (δεν πετάω το σιρόπι).
  • Βήμα 2 Για την κρέμα σοκολάτας: Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, χωρίς ο πυθμένας του μπολ να έρχεται σε επαφή με το νερό.
  • Βήμα 3 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτω το γιαούρτι, τα μπισκότα και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα. Η κρέμα πρέπει να είναι πλούσια και παχύρρευστη. Αν προκύψει πολύ σφικτή την αραιώνω με 100 ml από το σιρόπι των αχλαδιών και ανακατεύω.
  • Βήμα 4 Για την τάρτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω ελαφρώς μια φόρμα για τάρτες (ή ένα στρογγυλό και ρηχό ταψάκι) με διάμετρο 26 εκ. Στρώνω με προσοχή το φύλλο ζύμης μπριζέ (ή κουρού) και το εφαρμόζω καλά και στα τοιχώματα. Κόβω τα περισσεύματα με ένα μαχαίρι. Αδειάζω στη ζύμη την κρέμα σοκολάτας και από πάνω τακτοποιώ με όμορφο τρόπο τα αχλάδια.
  • Βήμα 5 Ψήνω την τάρτα για 50 λεπτά και τη σερβίρω χλιαρή ή κρύα.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο