destination taste!

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

: 6-8
: 30 min
           
: 5 hr

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της. Για να έχει η σαρλότ το ιδανικό καμπυλωτό σχήμα της, καλό είναι να επενδύσετε σε μια φόρμα για σαρλότ που θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με είδη κουζίνας. Μια μέτριου μεγέθους, με διάμετρο 16 – 18 εκ. είναι ιδανική για τα σπιτικά γλυκά σας. Εναλλακτικά, θα χρησιμοποιήσετε μια φόρμα για ζελέ, με καμπυλωτά βαθουλώματα στα τοιχώματα για να εφαρμόζουν τα μπισκότα σαβαγιάρ.

Υλικά
  • Για την σαρλότ
  • 15 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 μπανάνα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • Για τη μους
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52%
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
  • 100 γρ. γάλα φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας ρούμι, προαιρετικά
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 μπανάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας νερό
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη μους: Βάζω το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνω καλά (όχι να βράσει). Σπάω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ και ρίχνω το ζεστό γάλα. Αφήνω για 1 λεπτό για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα. Αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για μισή ώρα. Ρίχνω το ρούμι και ανακατεύω καλά. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτω λίγη λίγη στη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.
  • Βήμα 2 Συναρμολόγηση: Παίρνω το ειδικό σκεύος για σαρλότ και την καλύπτω με μεμβράνη.
  • Βήμα 3 Σπάω στη βάση 2-3 μπισκότα σαβαγιάρ. Τοποθετώ στα τειχώματα του σκεύους, σαβαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψω τελείως τα πλάγια του σκεύους. Αδειάζω όλη τη μους μέσα στην σαλατιέρα.
  • Βήμα 4 Καθαρίζω την μια μπανάνα και την κόβω σε 3-4 μεγάλα κομμάτια. Βυθίζω τα κομμάτια μέσα στην μους και στρώνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι για να καλύψω καλά τις μπανάνες. Σκεπάζω τη μους με μπισκότα σαβαγιάρ και καλύπτω με τη μεμβράνη που περισσεύει από το σκεύος. Αφήνω στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η μους.
  • Βήμα 5 Για το σερβίρισμα: Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη με το νερό και ζεσταίνω μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία καραμέλα. Ρίχνω μέσα τα λεπτά φετάκια της μπανάνας και ανακινώ χωρίς να ανακατέψω με κουτάλι (για να μη διαλυθούν οι μπανάνες).
  • Βήμα 6 Βγάζω τη σαρλότ από το ψυγείο και αναποδογυρίζω με τη βοήθεια της μεμβράνης σε μια πιατέλα. Βάζω στην κορυφή τις καραμελωμένες μπανάνες και σερβίρω αμέσως. Αν θέλω, πασπαλίζω και με λίγη έξτρα τριμμένη σοκολάτα.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια