προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 30 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

για το σιρόπι

για τη γέμιση και το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το σιρόπι

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζω για 4-5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Αφήνω το σιρόπι να γίνει χλιαρό πριν το χρησιμοποιήσω.

Για τα σαραγλί

  1. Αυτό που είναι βασικότερο είναι να βρείτε μια βέργα (ξύλινη ή μεταλλική) όχι πολύ λεπτή και όχι πλαστική, γιατί τα σαραγλί θα μπουν στο φούρνο μαζί με τη βέργα. Μια ιδέα είναι να ενώσετε πολλά καλαμάκια για σουβλάκια ή να χρησιμοποιήσετε τον λεπτό πλάστη που ανοίγετε το φύλλο, αρκεί να τον χωράει ο φούρνος σας.

  2. Ανοίγω με προσοχή το φύλλο Βυρητού και το σκεπάζω με μια νοτισμένη πετσέτα για να το διατηρήσω φρέσκο και να μην ξεραθεί.

  3. Απλώνω ένα φύλλο επάνω στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετώ την βέργα από την στενή πλευρά στο κέντρο του φύλλου. Διπλώνω το φύλλο επάνω στη βέργα και αλείφω καλά με βούτυρο.

  4. Κυλάω την βέργα με προσοχή και τυλίγω το φύλλο γύρω της χωρίς να το πιέζω πολύ. Σουρώνω για να κάνει τις ιδιαίτερες ζάρες και με ένα μαχαίρι χαράζω σε 2 ή 3 κομμάτια χωρίς να αφαιρέσω την βέργα. Βάζω την βέργα με τα σαραγλί σε μια βουτυρωμένη λαμαρίνα και συνεχίζω με τα υπόλοιπα φύλλα. Αν δεν διαθέτετε πολλές βέργες μπορείτε να τα ψήσετε σταδιακά. Επίσης, αν ο πλάστης χωράει 2 φύλλα δίπλα-δίπλα μπορείτε να τα τυλίγετε ταυτόχρονα.

  5. Αλείφω καλά με λιωμένο βούτυρο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
    Βγάζω τα σαραγλί από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν καλά. Αφαιρώ τα σαραγλί από τις βέργες και τα ρίχνω λίγα λίγα στο χλιαρό σιρόπι. Δεν τα αφήνω για πάνω από 1 λεπτό. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω επάνω σε σχάρα να στραγγίξουν.

  6. Αφήνω το παγωτό να μαλακώσει λίγο ώστε να μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Βάζω το παγωτό σε σακούλα ζαχαροπλαστική και γεμίζω τα σαραγλί. Μπορείτε να τα γεμίσετε και με μικρό κουτάλι.
    Βάζετε τα σαραγλί στην κατάψυξη για να παγώσουν καλά.
    Σερβίρω με λίγες κουταλιές γλυκό βύσσινο.

    Σαραγλί γεμιστό με παγωτό καϊμάκι
Keywords: σαραγλί γεμιστό παγωτό καϊμάκι

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Flavorful

  1. Eve_nkld

    Flavorful