destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ, ΓΙΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ, ΓΙΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ, ΓΙΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ

: 60
: 30 min
: 15 min

Φτιάξτε μόνοι σας τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που θα στολίσουν το σπίτι σας ή τα δώρα που θα προσφέρετε την περίοδο των γιορτών. Αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν μαζί σας και να σας τυλίξει η μαγεία των Χριστουγέννων.

Υλικά
  • 140 γρ. βούτυρο
  • 160 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 175 ml πετιμέζι
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 βανίλια
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το πετιμέζι και τη βανίλια. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και ανακατεύω συνεχώς.
  • Βήμα 2 Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτω την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλο. Προσθέτω το μίγμα με το αλεύρι στο μπολ με το μίγμα των αυγών και αρχίζω να ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμαράκι μέτριο στην υφή και εύπλαστο. Σκεπάζω το ζυμαράκι μέσα στο μπολ με μια πετσέτα.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 4 Κόβω ένα κομμάτι από το ζυμαράκι μου και το ανοίγω σε πάχος 1 – 2 εκ. και το κόβω με ένα κουπάτ με χριστουγεννιάτικο θέμα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το ζυμαράκι μου. Τοποθετώ τα μπισκότα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνω για 12 – 15 λεπτά στους 180°C βαθμούς.
  • Βήμα 5 Η Συμβουλή μου: Διακοσμώ τα μπισκοτάκια με πάστα ζάχαρης, σε διάφορα χρώματα, την οποία τοποθετώ σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με πολύ λεπτή μύτη (το βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη κουζίνας) ή φτιάχνω ένα χωνάκι από λαδόκολλα με πολύ λεπτή μύτη. Ζαχαρόπαστα μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας!


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια