destination taste!

ΜΠΑΝΑΝΟΚΟΡΜΟΣ

ΜΠΑΝΑΝΟΚΟΡΜΟΣ

ΜΠΑΝΑΝΟΚΟΡΜΟΣ

: 6-6
: 30 min
: 7 min
           
: 6 hr

Η ομορφιά αυτού του κορμού είναι η όψη που έχει κάθε φέτα, όταν τον κόψετε: Στο κέντρο του θα υπάρχουν δύο ζωηρόχρωμες στρογγυλές φέτες μπανάνας που δίνουν εντυπωσιακή όψη.

Υλικά
  • 2 μεγάλες, ώριμες μπανάνες, όχι πολύ μαλακές
  • Για τη βάση
  • 500 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 50 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτ. σούπας σκόνη κακάο
  • 150 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη σε χονδρή σκόνη
  • Για την κρέμα
  • 300 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. αποξηραμένη τριμμένη καρύδα (θα τη βρείτε σε σακουλάκια, στα σούπερ μάρκετ)
  • χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό πορτοκάλι (ή λεμόνι)
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
  • Για το σιρόπι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) νερό
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω τη ζάχαρη και το νερό για 6 – 7 λεπτά (μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που θα πάρουν βράση), μέχρι να φτιάξω ένα ελαφρύ σιρόπι. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
  • Βήμα 2 Για τη βάση: Τρίβω τα μπισκότα πτι μπερ στο μπλέντερ ή στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σκόνη. Τη ρίχνω σε ένα μπολ, προσθέτω το μαλακωμένο βούτυρο, την τριμμένη καρυδόψιχα και το κακάο και ανακατεύω καλά, μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν και να γίνουν ένα λασπώδες μείγμα.
  • Βήμα 3 Κόβω ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλας και απλώνω εκεί το μείγμα μπισκότου, με μια σπάτουλα, όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται και σε πάχος 1/2 εκ. Ραντίζω τη βάση με το κρύο σιρόπι και αφήνω κατά μέρος.
  • Βήμα 4 Για την κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτω την τριμμένη καρύδα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού (ή λεμονιού) και τη βανίλια και χτυπάω, μέχρι να ενωθούν. Σκεπάζω το μπολ και βάζω την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει λίγο.
  • Βήμα 5 Συναρμολόγηση: Βγάζω την κρέμα από το ψυγείο και την απλώνω ομοιόμορφα επάνω στη βάση μπισκότου, με μια σπάτουλα. Ξεφλουδίζω τις μπανάνες και τις βάζω ολόκληρες, τη μία δίπλα στην άλλη, στο κέντρο της κρέμας.
  • Βήμα 6 Ανασηκώνω προσεκτικά τη λαδόκολλα και τυλίγω σε ρολό, προσεκτικά (χρησιμοποιώ τη λαδόκολλα για να σπρώξω απαλά το ρολό, αλλά δεν τυλίγω μαζί και τη λαδόκολλα). Σκεπάζω το ρολό με τη λαδόκολλα, στρίβω τις άκρες της σαν καραμέλα και το βάζω στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες, για να παγώσει και να σφίξει.
  • Βήμα 7 Για να σερβίρω, αφαιρώ προσεκτικά τη λαδόκολλα και κόβω το ρολό σε φέτες.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια