destination taste!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

: 1 κιλό
: 10 min
: 50 min
           
: 24 hr

Μια μυρωδάτη μαρμελάδα που δεν πήζει πολύ αλλά αρέσει σε όλους!!!

Υλικά
  • 500 γρ. βερίκοκα (χωρίς το κουκούτσι)
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 1 μικρό λεμόνι (ο χυμός)
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κόβω τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια. Tα βάζω σε ένα γυάλινο σκεύος και τα πασπαλίζω με τη ζάχαρη. Προσθέτω το χυμό λεμονιού, το μπαστουνάκι βανίλιας που το έχουμε χαράξει και ξύσει τα σποράκια. Σκεπάζω το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 24 ώρες. Αφήνω έτσι τα βερίκοκα να βγάλουν τα υγρά τους και να μαριναριστούν.
  • Βήμα 2 Εν συνεχεία στραγγίζω τα βερίκοκα από το σιρόπι. Βάζω το σιρόπι σε κατσαρόλα και το δένω σε σιγανή φωτιά. Μόλις δέσει προσθέτω τα βερίκοκα και αφήνω τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για30 λεπτά ακόμη. Αφήνω τη μαρμελάδα να κρυώσει ελαφρώς και τη μεταφέρω σε αποστειρωμένα βαζάκια.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι