destination taste!

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 4
: 20 min
           
: 30 min

Πλούσια αλλά δροσερή αυτή η κρέμα σοκολάτας ετοιμάζεται πολύ γρήγορα. Μπορείτε να την συνοδέψετε με ένα εντυπωσιακό, πληθωρικό Merlot που θα την αναδείξει.

Υλικά
  • Για την κρέμα
  • 200 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • Για το γαρνίρισμα
  • 2 κουτ. σούπας ξερά βερίκοκα, πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας ξερά σύκα, πολύ ψιλοκομμένα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και βάζω το μείγμα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 2 Μόλις το μείγμα ζεσταθεί καλά, αλλά πριν πάρει βράση, αποσύρω από τη φωτιά και το αδειάζω στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα.
  • Βήμα 3 Το μοιράζω σε 4 μπολάκια ή ποτήρια και, μόλις κρυώσει ελαφρώς, το βάζω στο ψυγείο και το αφήνω για 30 λεπτά για να παγώσει.
  • Βήμα 4 Πριν σερβίρω, ρίχνω από πάνω τα ξερά φρούτα.


Dina’s Daily RecipesΠικάντικο ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με πιπεριές

Dina’s Daily RecipesΡύζι τηγανητό με λαχανικά και αυγά