destination taste!

ΜΠΕΖΕΔΕΣ

ΜΠΕΖΕΔΕΣ

ΜΠΕΖΕΔΕΣ

: 30-40
: 25 min
: 1 hr 30 min

Αν δεν θέλετε τα μπεζεδάκια σας σκέτα, μπορείτε να φτιάξετε μια ωραία κρέμα με 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε, 2-3 κουτ. σούπας άχνη και λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας. Βάζετε ένα κουτ. γλυκού κρέμα σε ένα μπεζεδάκι και ενώνετε με ένα δεύτερο σαν μίνι σάντουιτς.

Υλικά
  • 4 ασπράδια, κατά προτίμηση από βιολογικά αυγά
  • 115 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 115 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¼ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • λίγες σταγόνες από διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 100-110°C.
  • Βήμα 2 Ρίχνω τα ασπράδια με το αλάτι στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί η μαρέγκα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ προσθέτω κουταλιά-κουταλιά την κρυσταλλική ζάχαρη με να ενσωματωθεί πλήρως και να έχω μια ωραία σφιχτή μαρέγκα.
  • Βήμα 3 Σταματάω το μίξερ και προσθέτω την άχνη με τη βανιλίνη πασπαλιστά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω.
  • Βήμα 4 Χωρίζω τη μαρέγκα σε 2-3 μέρη και προσθέτω από 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύω απαλά.
  • Βήμα 5 Μεταφέρω τις μαρέγκες σε σακούλες ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και σχηματίζω ροζέτες σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 6 Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 1½ ώρα. Σβήνω το φούρνο, ανοίγω λίγο την πόρτα και αφήνω τους μπεζέδες να στεγνώσουν τελείως.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο