προορισμός…γεύση!

Μοσχαράκι στο τηγάνι με κρεμμύδια και ρύζι μπασμάτι

Μοσχαράκι στο τηγάνι με κρεμμύδια και ρύζι μπασμάτι

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 25 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 25 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για το ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το μπασμάτι

  1. Ξεπλένω καλά το ρύζι σε ένα λεπτό σουρωτήρι, και το ρίχνω σε μια μέτρια και βαριά κατσαρόλα. Προσθέτω το νερό, το δαφνόφυλλο και το αλάτι και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση. Τότε χαμηλώνω καλά τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 15 - 20 λεπτά, μέχρι το ρύζι να «πιει» όλο το νερό. Αποσύρω από τη φωτιά, βγάζω το καπάκι της κατσαρόλας και τη σκεπάζω με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα. Τη σκεπάζω ξανά με το καπάκι της και αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά. Λίγο πριν σερβίρω το ρύζι πετάω τη δάφνη, περιχύνω με το ελαιόλαδο και ανακατεύω για να αφρατέψει.

Για το μοσχαράκι

  1. Βάζω τις λωρίδες του κρέατος σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον κόλιανδρο, τη σάλτσα σόγιας, το μηλόξιδο και το μισό ελαιόλαδο, ανακατεύω καλά για να καλυφθούν οι λωρίδες από τη μαρινάδα, σκεπάζω το μπολ και το αφήνω για 30 λεπτά για να μαριναριστεί το κρέας.

  2. Στο μεταξύ, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (κατά προτίμηση αντικολλητική), ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω κατά μέρος. Στραγγίζω καλά τις λωρίδες του μοσχαριού και κρατάω κατά μέρος τη μαρινάδα τους.

  3. Δυναμώνω τη φωτιά και, όταν το λάδι της κατσαρόλας κάψει καλά, ρίχνω τις λωρίδες του μοσχαριού. Τις τηγανίζω για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν καλά και ομοιόμορφα. Προσθέτω το κέτσαπ, ανακατεύω και σβήνω με τη μαρινάδα που άφησα κατά μέρος. Ρίχνω ξανά στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα κρεμμύδια και, χωρίς να χαμηλώσω καθόλου τη φωτιά, συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 3 - 4 λεπτά.

  4. Προσθέτω το δυόσμο (ή το μαϊντανό) και αποσύρω από τη φωτιά. Μοιράζω το φαγητό σε πιάτα και συνοδεύω με το ρύζι μπασμάτι.

Keywords: μοσχαράκι στο τηγάνι με κρεμμύδια,ρύζι μπασμάτι

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Excellent!

  1. germar

    Excellent!