destination taste!

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ & ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ & ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ & ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

: 6-8
: 30 min
: 45 min

Γρήγορα και γευστικά πιταράκια που μπορείτε να τα φτιάξετε για τα γιορτινά brunch αλλά και ως σνακ για τα παιδιά που είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστούν.

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας Ζύμη Ψαχνών
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • Για τη γέμιση
  • 400 γρ. καπνιστό ψαρονέφρι, Μπέλλης, ψιλοκομμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 100 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, Arla, θρυμματισμένο
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κουτ. σούπας Ανατολίτικο μείγμα με σχοινόπρασο, Εvripidou.gr
  • Λίγους κολοκυθόσπορους, για την επιφάνεια
  • Λίγους λιναρόσπορους, για την επιφάνεια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης και το αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Απλώνω ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο (με τη μακριά πλευρά προς το μέρος μου) και το βουτυρώνω καλά. Σκεπάζω με ένα ακόμη φύλλο το βουτυρώνω κι αυτό. Με ένα κουτάλι απλώνω λίγες κουταλιές γέμισης κατά μήκος στην άκρη του φύλλου και τυλίγω σε ρολό. Γυρίζω το ρολό φτιάχνοντας ένα μεγάλο στριφτάρι. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βήμα 3 Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα του φούρνου, τοποθετώ τα στριφτάρια και αλείφω με λίγο βούτυρο. Πασπαλίζω με λίγο ανατολίτικο μείγμα και ψήνω για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό