προορισμός…γεύση!

Τα «πιτσάκι» κολοκυθιού είναι ένα πρωτότυπο μεζεδάκι που μπορείτε να το σερβίρετε για να συνοδέψετε το κρασί, τη μπύρα ή το ποτό σας. Η μοτσαρέλα, τα αμύγδαλα και το αρωματικό λάδι βασιλικού δίνουν γεύση και άρωμα στο ταπεινό κολοκυθάκι.

Πιτσάκια κολοκυθιού με μοτσαρέλα, αμύγδαλα και ελαιόλαδο βασιλικού

Prep Time 30 min Cook Time 15 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 15 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα

  2. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου

  3. Πλένω και σκουπίζω τα κολοκύθια και τα κόβω σε χοντρές, στρογγυλές φέτες περίπου 1 εκ

  4. πάχος

  5. Τις ραντίζω με λίγο από το ελαιόλαδο και τις απλώνω σε μονή στρώση στη λαμαρίνα

  6. Ψήνω τα κολοκύθια για 30 λεπτά

  7. Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και μοιράζω το ταλαγάνι, τα ντοματίνια και τα αμύγδαλα

  8. Πασπαλίζω με την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και επαναφέρω στο φούρνο

  9. Συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά

  10. Βγάζω τα πιτσάκια από το φούρνο, ραντίζω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με τα μυρωδικά

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...