Τα «πιτσάκι» κολοκυθιού είναι ένα πρωτότυπο μεζεδάκι που μπορείτε να το σερβίρετε για να συνοδέψετε το κρασί, τη μπύρα ή το ποτό σας. Η μοτσαρέλα, τα αμύγδαλα και το αρωματικό λάδι βασιλικού δίνουν γεύση και άρωμα στο ταπεινό κολοκυθάκι.

Πιτσάκια κολοκυθιού με μοτσαρέλα, αμύγδαλα και ελαιόλαδο βασιλικού
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα
-
Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου
-
Πλένω και σκουπίζω τα κολοκύθια και τα κόβω σε χοντρές, στρογγυλές φέτες περίπου 1 εκ
-
πάχος
-
Τις ραντίζω με λίγο από το ελαιόλαδο και τις απλώνω σε μονή στρώση στη λαμαρίνα
-
Ψήνω τα κολοκύθια για 30 λεπτά
-
Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και μοιράζω το ταλαγάνι, τα ντοματίνια και τα αμύγδαλα
-
Πασπαλίζω με την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και επαναφέρω στο φούρνο
-
Συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά
-
Βγάζω τα πιτσάκια από το φούρνο, ραντίζω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με τα μυρωδικά