destination taste!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΦΕΤΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΦΕΤΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΦΕΤΑ

: 6-8
: 20 min
: 40 min

Η χορτόπιτα είναι από τις πίτες που φτιάχνουμε σε όλη την Ελλάδα με διάφορα χόρτα. Εγώ σας δίνω μια πιο μοντέρνα εκδοχή της που μπορείτε να σερβίρετε σε brunch ή και σε επίσημο τραπέζι.

Υλικά
  • 6 χωριάτικα φύλλα Ζύμη Ψαχνών
  • 1 κιλό (καθαρό βάρος) διάφορα χόρτα εποχής (σπανάκι, λάπαθα, σέσκουλα κ.λπ.) καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 ματσάκι μυρώνια, πλυμμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες, πλυμμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό και την βάζω στη φωτιά. Βάζω τα χορταρικά σε ένα καλάθι και το τοποθετώ στην κατσαρόλα χωρίς να το βυθίσω. Σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύω στον ατμό για 10 λεπτά.
  • Βήμα 2 Τυλίγω τα 4 χωριάτικα φύλλα σε ρολό και με ένα μαχαίρι τα κόβω σε λεπτές λωρίδες. Ρίχνω τις λωρίδες σε ένα μπολ και τις ανακατεύω με τα χέρια μου για να αφρατέψουν. Τις αφήνω στην άκρη μέχρι να τις χρησιμοποιήσω.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνω καλά μια βαθιά και μεγάλη φόρμα (διαμέτρου 26-28 εκ.). και στρώνω τα 2 χωριάτικα φύλλα καλά βουτυρωμένα.
  • Βήμα 4 Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με το τυρί κρέμα. Προσθέτω τη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά (μυρώνια, καυκαλήθρες, άνηθο) και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τα ατμισμένα χορταρικά. Προσθέτω το μισό λιωμένο βούτυρο και τα 2/3 της ποσότητας των ψιλοκομμένων, χωριάτικων φύλλων. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Βουτυρώνω καλά τις άκρες των φύλλων που εξέχουν από τη φόρμα και τις γυρίζω, δημιουργώντας ένα στεφάνι γύρω από την πίτα. Σκορπίζω τις υπόλοιπες λωρίδες φύλλων και ραντίζω με το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Βήμα 5 Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζω την πίτα από το φούρνο και την αφήνω να σταθεί για 20 λεπτά. Ξεφορμάρω, κόβω σε κομμάτια και τη σερβίρω ζεστή ή κρύα.
 


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι