destination taste!

ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

: 10
: 20 min
: 25 min
           
: 45 min

Aφράτο και μαλακό κουλούρι που μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή να το γεμίσετε με κρέμα ή με πραλίνα φουντουκιού για να γίνει ένα χορταστικό σάντουιτς.

Υλικά
  • 450 γρ. αλεύρι πολύσπορο Μύλοι Δάκου
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Δάκου
  • 12 γρ. μαγιά ξηρή
  • 250 ml νερό χλιαρό
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 αυγό
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 ml κρεμα γάλακτος light Arla
  • 80 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • Για την επιφάνεια
  • 120 γρ. πετιμέζι Dina Nikolaou
  • 60 ml νερό
  • Διάφορους σπόρους (ηλιόσπορος, λιναρόσπορος, κολοκυθόσπορος)
  • Ζάχαρη άχνη Ωμέγα, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Bάζω στον κάδο του μίξερ τη μαγιά και 2 κουταλιές από το χλιαρό νερό. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η μαγιά και προσθέτω τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αυγό, το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος, άτι. Δουλεύω για 3 λεπτά με τον γάντζο μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτω τα κράνμπερις και το αλάτι και συνεχίζω να δουλεύω τη ζύμη για ακόμη 3 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακή και ελαστική. Σκεπάζω τον κάδο με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη για 40-45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα πλατύ μπολ ανακατεύω το πετιμέζι με τα 60 ml νερό και το αφήνω στην άκρη. Σε ένα ταψάκι ανακατεύω διάφορους σπόρους.
  • Βήμα 3 Αδειάζω τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και τη χωρίζω σε 10 ίσα μέρη (περίπου 100 γρ. το καθένα). Παίρνω το πρώτο κομμάτι και το ρολάρω δημιουργώντας ένα μακρύ και λεπτό κορδόνι περίπου 70 εκατοστών. Διπλώνω το κορδόνι στη μέση και το στρίβω δημιουργώντας μια στριφτή πλεξούδα. Κλείνω τις άκρες βρέχοντάς τες ελαφρώς για να κολλήσουν, σχηματίζοντας ένα στρογγυλό, στριφτό κουλούρι. Το αφήνω στην άκρη και συνεχίζω με τα υπόλοιπα. Βουτάω ένα ένα τα κουλούρια στο αραιωμένο πετιμέζι και κατόπιν στο ταψάκι με τους σπόρους.
  • Βήμα 4 Μεταφέρω τα κουλούρια σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Μεταφέρω τα κουλούρια σε σχάρα να κρυώσουν και τα σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγη άχνη.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι