destination taste!

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΟΥ

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΟΥ

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΟΥ

: 4
: 40 min
: 20 min

Αγαπημένο ελαφρύ πιάτο που ταιριάζει με σαλάτα ωμών σαλατικών ή με μια παραδοσιακή χωριάτικη...

Υλικά
  • 500 γρ. φιλέτο από στήθος γαλοπούλας, πλυμένο καλά σκουπισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους των 2½ εκ.
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ, κατά προτίμηση βιολογική
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας σας
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 μεγάλα παξιμάδια της επιλογής σας (κρίθινα, εφτάζυμα ή άλλα), τριμμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σαν λεπτά ψίχουλα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα, τριμμένη
  • αλατοπίπερο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
  • 15 - 20 ντοματίνια, πλυμένα και κομμένα στη μέση
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω να βράσει μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα και, όταν πάρει μια καλή βράση ρίχνω τους κύβους γαλοπούλας. Τους ζεματίζω για 5 – 6 λεπτά, τους στραγγίζω καλά, τους βάζω σε ένα μπολ και προσθέτω αλάτι, πιπέρι, την κέτσαπ και τη μουστάρδα. Ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν καλά με το μείγμα.
  • Βήμα 2 Ετοιμάζω τα υλικά μου σε μπολάκια, στη σειρά, ως εξής: Σε ένα βάζω το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τα χτυπημένα αυγά και σε ένα τρίτο ανακατεύω τα παξιμάδια, το τυρί, την πάπρικα και το θυμάρι. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Βήμα 3 Παίρνω έναν-έναν τους κύβους γαλοπούλας και τους αλευρώνω. Τους τινάζω ελαφρά και τους βρέχω με το αυγό. Τέλος, τους πανάρω με το μείγμα παξιμαδιού. Τους βάζω σε μια μεγάλη πιατέλα.
  • Βήμα 4 Παίρνω καλαμάκια για σουβλάκια και περνάω στο καθένα από 3 – 4 κύβους (όχι παραπάνω, αφού πρόκειται για ορεκτικό ή για μεζέ σε μπουφέ), περνώντας ανάμεσά τους από ένα κομμένο ντοματάκι.
  • Βήμα 5 Αραδιάζω τα σουβλάκια στη σειρά, στη σχάρα του φούρνου, και την τοποθετώ στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Στον πάτο του φούρνου βάζω ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο για να πέσουν τυχόν υγρά. Ψήνω τα σουβλάκια για 10 λεπτά, γυρίζοντας τα με προσοχή μία φορά. Στη συνέχεια γυρίζω τη λειτουργία στο γκριλ και ψήνω για άλλα 10 λεπτά, μέχρι τα σουβλάκια να ροδίσουν ομοιόμορφα. Δοκιμάζω αν είναι έτοιμα, κόβοντας ένα κυβάκι στη μέση -δεν πρέπει να υπάρχει ροζέ ή κόκκινο σημείο. Τα σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι