destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 6-8
: 20 min
: 45 min

Για ακόμη πιο έντονη σοκολατένια γεύση στο κέικ μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον χαλβά βανίλια με χαλβά κακάο.

Υλικά
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 250 ml φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον, λιωμένο, για τη φόρμα
  • 170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο + λίγο ακόμα, για τη φόρμα
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. χαλβάς του μπακάλη με γεύση βανίλια (ή κακάο), θρυμματισμένος με το πιρούνι
  • 150 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και «σταγόνες» κουβερτούρας που θα βρούμε σε σακουλάκια, στα σούπερ μάρκετ)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω και αλευρώνω ελαφρώς μια μέτρια μακρόστενη φόρμα για κέικ ή ένα ταψάκι με διάμετρο 28 εκ.
  • Βήμα 2 Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Προσθέτω το γάλα και το βούτυρο και συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτω το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ, το χαλβά και την κουβερτούρα και ανακατεύω πολύ καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βήμα 3 Το αδειάζω στη βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνω για 40-45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει. Δοκιμάζω αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του: πρέπει να βγει καθαρή, χωρίς υπολείμματα ζύμης. Το αφήνω να κρυώσει για 5 – 10 λεπτά, το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει καλά σε μια σχάρα.