Muffins σοκολάτας με φουντούκια
Υλικά
Για την κρέμα
Για τα καραμελωμένα φουντούκια
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Boυτυρώνω ελαφρά ένα ταψάκι με τις ειδικές θήκες για μάφινς και τοποθετώ από μια χάρτινη θηκούλα.
Για την κρέμα
-
Βάζω το μαλακωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και προσθέτω το κακάο κοσκινισμένο και την ζάχαρη άχνη. Δουλεύω με το σύρμα και προσθέτω σταδιακά, 1-2 κουταλιές γάλα ανάλογα την πυκνότητά της. Αδειάζω την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα την χρειαστώ.
Για τα καραμελωμένα φουντούκια
-
Βάζω τα φουντούκια και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα. Αδειάζω το μείγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με ένα πηρούνι «αραιώνω» τα φουντούκια. Τα αφήνω να κρυώσουν καλά.
Για τα μάφινς
-
Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά.
-
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω το χυμό, το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά. Ρίχνω το υγρό μείγμα στο μπολ με τα κοσκινισμένα υλικά. Προσθέτω τα τριμμένα φουντούκια και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν σε ενιαίο μείγμα.
-
Μοιράζω το μείγμα στις χάρτινες θήκες και βυθίζω στο κάθε ένα από 1 μικρό σοκολατάκι. Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
-
Βγάζω τα μάφινς από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς. Στολίζω τα μάφινς με την κρέμα και κομμάτια καραμελωμένα φουντούκια.
User Reviews
Excellent!