destination taste!

ΦΑΚΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

ΦΑΚΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

ΦΑΚΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

: 4
: 45 min

Ιδιαίτερα χορταστική και νόστιμη γίνεται το ιδανικό, θρεπτικό γεύμα για το γραφείο ή το ελαφρύ βραδινό σας.

Υλικά
  • 250 γρ. φακές Ωμέγα
  • 80 γρ. κινόα, λευκή
  • 80 γρ. κινόα, κόκκινη
  • 180 ml νερό
  • 1000 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 μεγάλες ψητές κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. Regato Arla, τριμμένο
  • Για την βινεγκρέτ
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml χυμός λεμονιού
  • 20 ml χυμό γκρέιπφρουτ
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την βινεγκρέτ: Βάζω τους χυμούς, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει το μέλι. Προσθέτω λίγο λίγο το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.
  • Βήμα 2 Για τη σαλάτα: Ξεπλένω τις φακές με κρύο νερό, τις βάζω σε μια κατσαρόλα με το ζωμό και βράζω για 20-25 λεπτά. Την σουρώνω και τις αφήνω να κρυώσουν.
  • Βήμα 3 Βάζω την κινόα (λευκή & κόκκινη) σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένω με άφθονο, τρεχούμενο νερό. Βάζω την κινόα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτω το μετρημένο νερό, σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι η κινόα να απορροφήσει τα υγρά.
  • Βήμα 4 Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω τις φακές, την κινόα τις πιπεριές, τα ντοματίνια και τον δυόσμο. Προσθέτω την μισή βινεγκρέτ και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 5 Μεταφέρω σε μια σαλατιέρα, προσθέτω το τυρί, ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρω.
 


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο