Κέικ με μπανάνα και καρύδια
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω και αλευρώνω ελαφρώς μια μέτρια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση.
-
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και σχετικά αφράτο. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν με το μείγμα.
-
Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο μείγμα. Τέλος, προσθέτω σταδιακά τα καρύδια, τις σταφίδες, τα κομμάτια μπανάνας, τα αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύω καλά με τη σπάτουλα. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω το κέικ για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ψηθεί καλά στο κέντρο του.
User Reviews
Flavorful