προορισμός…γεύση!

Κέικ κολοκύθας με σταγόνες σοκολάτας

Κέικ κολοκύθας με σταγόνες σοκολάτας

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 1 ώρα Cook Time 1 ώρα Total Time 2 ώρες Servings: 10

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Ρίχνω την τριμμένη κολοκύθα σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίζω με τις 2 κουταλιές ζάχαρη, ανακατεύω καλά και αφήνω την κολοκύθα να στραγγίξει για 20 λεπτά, μέσα στο σουρωτήρι, με ένα πιάτο από κάτω για να μείνουν τα υγρά. Τη στύβω καλά με τα χέρια και την αφήνω κατά μέρος.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο και το 1½ φλιτζάνι ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να φτιάξω ένα μείγμα που να μοιάζει σαν κρέμα. Προσθέτω έναν-έναν τους κρόκους αυγών, χτυπώντας πολύ καλά μετά από κάθε προσθήκη και μετά ρίχνω την κανέλα, το λικέρ, τη βανίλια (σπόρους ή σκόνη) και το ξύσμα του πορτοκαλιού, χτυπώντας ασταμάτητα μέχρι να φτιάξω ένα ομοιογενές μείγμα.

  3. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα ή με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και εντελώς ομοιογενές. Τέλος, ρίχνω τη στυμμένη κολοκύθα και τις «σταγόνες» κουβερτούρας και ανακατεύω απαλά. Σε ένα άλλο, καθαρό και στεγνό μπολ χτυπάω τα ασπράδια μέχρι να φτιάξω μια σφικτή μαρέγκα, την οποία προσθέτω στο μείγμα της κολοκύθας, ανακατεύοντας με μεγάλες και απαλές κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της μαρέγκας.

  4. Βουτυρώνω και αλευρώνω μια μέτρια φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και αδειάζω εκεί το μείγμα που ετοίμασα. Ψήνω το κέικ στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει -για να δω αν είναι έτοιμο, βυθίζω στο κέντρο του τη λάμα ενός μαχαιριού, η οποία πρέπει να βγει στεγνή, χωρίς υπολείμματα ζύμης.
    Αφήνω το κέικ για 5 λεπτά στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα πριν το κόψω.

Keywords: κέικ κολοκύθας με σταγόνες σοκολάτας

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Οι 10 καλύτερες συνταγές με κολοκύθα – Ντίνα Νικολάου | Hellas Today

    […] Κέικ κολοκύθας με σταγόνες σοκολάτας […]

  2. gargorg

    Yummy

  1. gargorg

    Yummy