destination taste!

ΕΚΜΕΚ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ

ΕΚΜΕΚ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ

ΕΚΜΕΚ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ

: 6-8
: 20 min
: 15 min
           
: 2 hr

Ένα διαφορετικό εκμέκ με κρέμα σοκολάτας που θα λατρέψετε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φυτική κρέμα με κανονική κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση.

Υλικά
  • 400 γρ. φρυγανιές
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • Για την κρέμα σοκολάτα
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 750 γρ. γάλα
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • Για τη σαντιγί
  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • φλοίδες σοκολάτας για τη διακόσμηση
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη και το νερό και το αφήνω να βράσει για 5 λεπτά. Δεν το αφήνω να δέσει πολύ.
  • Βήμα 2 Σε ένα ορθογώνιο ταψί, στρώνω τις φρυγανιές ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Περιχύνω τις φρυγανιές με το ζεστό σιρόπι και τα αφήνω μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
  • Βήμα 3 Για την κρέμα: Παίρνω 1 φλιτζάνι από το μετρημένο γάλα και διαλύω μέσα το κορν φλάουρ. Σε ένα μπολ, χτυπάω τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτω το μίγμα με το κορν φλάουρ. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 4 Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί. Μόλις πάρει βράση, προσθέτω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτω το μείγμα των αυγών και ανακατεύω μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.
  • Βήμα 5 Στρώνω την κρέμα σοκολάτας επάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές και βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.
  • Βήμα 6 Για τη σαντιγί: Χτυπάω καλά τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη και την βάζω σε κορνέ. Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο και φτιάχνω γραμμές με τη σαντιγί επάνω στην σοκολατένια κρέμα. Πασπαλίζω με τις φλοίδες σοκολάτας και σερβίρω.