destination taste!

ΓΛΥΚΑΚΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΓΛΥΚΑΚΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΓΛΥΚΑΚΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

: 4-6
: 15 min

Μην μείνετε στα μελομακάρονα! Το γλυκάκι αυτό το ετοιμάζω και με διάφορα μπισκότα που έχουν περισσέψει, καθώς και με… πρώην αφράτα κουλουράκια που μπαγιάτεψαν και ξεράθηκαν. Τα ίδιο καλά ταιριάζει μπαγιάτικη βασιλόπιτα ή κέικ, θρυμματισμένα. Οι ιδέες είναι αναρίθμητες, απλώς τα μελομακάρονα είναι η πιο πρόσφορη λύση μιας και δεν μπαγιατεύουν και δεν χαλάνε για πολύ καιρό, ενώ μετά τις γιορτές πάντα περισσεύει μια ικανοποιητική ποσότητα.

Υλικά
  • 500 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • περίπου 400 γρ. μελομακάρονα, θρυμματισμένα με τα χέρια μου
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σιρόπι από γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή κεράσι
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ
  • γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο, μαζί με λίγο από το σιρόπι τους, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Χτυπάω το ανθότυρο με την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω την άχνη και συνεχίζω το χτύπημα, σε υψηλότερη ταχύτητα για λίγο ακόμη, μέχρι το μείγμα να γίνει μια κρέμα φουσκωτή και αφράτη. Βάζω την κρέμα στο ψυγείο, σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να σφίξει.
  • Βήμα 2 Βάζω τα θρυμματισμένα μελομακάρονα σε ένα μπολ, τα ραντίζω με το σιρόπι από το γλυκό κουταλιού και το κονιάκ και ανακατεύω προσεκτικά με ένα κουτάλι.
  • Βήμα 3 Μοιράζω τα μουσκεμένα μελομακάρονα σε 4 – 6 ψηλά γυάλινα ποτήρια, αφήνοντας μια μικρή ποσότητα κατά μέρος, για τη διακόσμηση. Συμπληρώνω με την κρέμα, με την οποία γεμίζω τα ποτήρια μέχρι επάνω. Πασπαλίζω με τα θρυμματισμένα μελομακάρονα που άφησα κατά μέρος. Προσθέτω λίγο γλυκό του κουταλιού κεράσι ή βύσσινο, μαζί με λίγο από το σιροπάκι τους, και σερβίρω αμέσως.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο