destination taste!

ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ

ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ

ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ

: 8
: 30 min
           
: 5 hr

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον ανανά με διάφορα άλλα φρούτα κομπόστα, όπως ροδάκινα ή αχλάδια ή ακόμα και φρέσκα φρούτα, ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Υλικά
  • 3 κεσεδάκια γιαούρτι αγελάδος 2% λιπαρά
  • 1 μεγάλη κονσέρβα κομπόστα ανανά, σε ροδέλες
  • 100 ml γάλα 1,5% λιπαρά
  • 20 γρ. ζελατίνη, σε φύλλα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ντύνω με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ, αφήνοντας τις άκρες της μεμβράνης να εξέχουν αρκετά από τα τοιχώματα.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το γιαούρτι και 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) από το χυμό από την κονσέρβα της κομπόστας. Τα χτυπάω με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο μείγμα. Αφήνω κατά μέρος.
  • Βήμα 3 Στραγγίζω την κομπόστα από τον υπόλοιπο χυμό της. Αφήνω 3 ροδέλες ολόκληρες και ψιλοκόβω τις υπόλοιπες.
  • Βήμα 4 Μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσω να κάψει. Στύβω καλά με τα χέρια τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνω στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν. Αδειάζω το γάλα στο μπολ με το χτυπημένο γιαούρτι, προσθέτω τον ψιλοκομμένο ανανά και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 5 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Βάζω τις ολόκληρες ροδέλες στην επιφάνεια του γλυκού, σκεπάζω με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν από τα τοιχώματα και βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες μέχρι το γλυκό να σφίξει καλά.
  • Βήμα 6 Σερβίρισμα: Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο, και αφαιρώ το γλυκό μαζί με τη μεμβράνη του μέσα από τη φόρμα. Το ξετυλίγω προσεκτικά, το κόβω σε φέτες και σερβίρω.