destination taste!

ΑΧΛΑΔΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΚΑΙ ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΑΧΛΑΔΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΚΑΙ ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΑΧΛΑΔΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΚΑΙ ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 4
: 15 min
: 20 min

Το επιδόρπιο αυτό ετοιμάζεται με διάφορα είδη αχλαδιού, κυρίως με τα μεγάλα κίτρινα και γλυκά αχλάδια. Ωστόσο ιδιαίτερα νόστιμα είναι και τα βουτυράτα και οι κοντούλες, απλώς θα χρησιμοποιήσουμε τη διπλάσια δόση, δηλαδή 2 φρούτα ανά μερίδα.

Υλικά
  • 4 μεγαλούτσικα ώριμα αχλάδια, μεγάλου μεγέθους (ή 8 αχλάδια βουτυράτα ή κοντούλες)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σιρόπι γρεναδίνης (το βρίσκουμε σε κάβες και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 3 – 4 καρφάκια γαρίφαλο
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 150 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 70 γρ. λευκή σοκολάτα, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω και σκουπίζω καλά τα αχλάδια χωρίς να τα ξεφλουδίσω. Τα κόβω στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρώ τα κουκούτσια και λίγο από την «ψίχα» τους δημιουργώντας ένα βαθούλωμα.
  • Βήμα 2 Τα τοποθετώ σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, προσθέτω τη γρεναδίνη, 3 φλιτζ. τσαγιού (περίπου 600 ml) νερό, τη ζάχαρη και τα καρφάκια γαρίφαλου. Ανακατεύω προσεκτικά το υγρό με μια ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας να μην τουμπάρω τα αχλάδια, και ζεσταίνω το μείγμα σε μέτρια φωτιά.
  • Βήμα 3 Τα βράζω για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά. Στραγγίζω τα αχλάδια και τα αφήνω κατά μέρος να κρυώσουν. Σουρώνω το σιρόπι της κατσαρόλας και το αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 4 Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή τη ζεσταίνω σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Την αποσύρω από το μπεν μαρί, προσθέτω 2 κουτ. σούπας από το σιρόπι της κατσαρόλας και ανακατεύω καλά. Αφήνω κατά μέρος.
  • Βήμα 5 Χτυπάω με το μίξερ χειρός (ή το σύρμα) το μασκαρπόνε μέχρι να αφρατέψει και προσθέτω άλλες 2 κουτ. σούπας από το σιρόπι που έχω αφήσει στην άκρη.
  • Βήμα 6 Σερβίρισμα: Μοιράζω τα αχλάδια (2 κομμάτια) στο κάθε πιάτο και γεμίζω την τρύπα που δημιούργησα με την κρέμα μασκαρπόνε και περιχύνω με τη λιωμένη κουβερτούρα. Ρίχνω από 2 – 3 κουτ. σούπας από το σιρόπι που έχει απομείνει και σκορπίζω την τριμμένη λευκή σοκολάτα. Σερβίρω αμέσως.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο