destination taste!

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

: 10-12
: 15 min
: 45 min

Μια διαφορετική βασιλόπιτα απ’ ότι γνωρίζετε μέχρι τώρα. Το πετιμέζι, το τζίντζερ και τα άλλα αρώματα θα σας εντυπωσιάσουν. Η δροσερή επικάλυψη είναι ότι χρειάζεται για να δώσει την σωστή «κόντρα» στα έντονα αρώματα.

Υλικά
  • Για το κέικ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού πετιμέζι
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού βραστό νερό
  • 3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 2 – 3 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο, σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτάκι βανίλια, σκόνη
  • 2 αβγά μεγάλα
  • Για την επικάλυψη
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 3 φλιτζ. τσαγιού άχνη ζάχαρη
  • Για τη διακόσμηση
  • Φρέσκα ή κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το κέικ: Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C βαθμούς. Βουτυρώνω μια φόρμα 22-24 εκ.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το πετιμέζι, το νερό, το αλάτι, τα μπαχαρικά (τζίντζερ, κανέλα, γαρύφαλλο) και τη σόδα. Ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Βήμα 3 Προσθέτω τα αυγά χωρίς να σταματήσω το χτύπημα και το ηλιέλαιο. Μόλις αναμειχθούν όλα τα υλικά προσθέτω το αλεύρι και τη βανίλια. Δουλεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ρευστό, σκούρο μείγμα.
  • Βήμα 4 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνω στην άκρη για 5-10 λεπτά. Ξεφορμάρω το κέικ και το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.
  • Βήμα 5 Για την επικάλυψη και τη διακόσμηση: Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το βούτυρο και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν και να αφρατέψουν. Προσθέτω τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Αν έχω χρόνο, βάζω την κρέμα στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
  • Βήμα 6 Αδειάζω την κρέμα επάνω στο κρύο κέικ και απλώνω με μια σπάτουλα, καλύπτοντάς το ολόγυρα. Τέλος, στολίζω τη βασιλόπιτα με κόκκινα φρούτα και ζαχαρένια διακοσμητικά.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο