προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 40 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την αμυγδαλόπαστα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω 2 φλιτζάνια νερό και τη ζάχαρη, για 15 λεπτά, μέχρι να φτιάξω σιρόπι. Το αδειάζω σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνω να κρυώσει. Προσθέτω την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύω πολύ καλά, μέχρι να φτιάξω ενιαίο μείγμα.

  2. Χτυπάω με το μίξερ τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τη ρίχνω στο μείγμα της αμυγδαλόψιχας, ανακατεύοντας με μεγάλες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά.

  3. Αλείφω με λιωμένο βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 30 εκ. Στρώνω στο ταψί τα μισά φύλλα κρούστας, καλά αλειμμένα το καθένα με λιωμένο βούτυρο. Από πάνω αδειάζω το μείγμα της αμυγδαλόπαστας και το σκεπάζω με τα υπόλοιπα 5 - 6 φύλλα (ανάλογα με το πόσα φύλλα έχει η συσκευασία), αλειμμένα και αυτά ένα-ένα με λιωμένο βούτυρο. Γυρίζω τις άκρες των φύλλων που εξέχουν προς τα μέσα και τις στριμώχνω στα τοιχώματα του ταψιού.

  4. Χαράζω βαθιά το γλυκό σε καρεδάκια (ρόμβους) και βάζω το ταψί στο φούρνο. Ψήνω το γλυκό για 1 ώρα.

Για το σιρόπι

  1. Βράζω όλα τα υλικά για 15 λεπτά και το αφήνω να γίνει χλιαρό.

  2. Βγάζω το γλυκό από το φούρνο και το αφήνω να γίνει και αυτό χλιαρό. Το περιχύνω με το επίσης χλιαρό σιρόπι, το αφήνω να κρυώσει λίγο ακόμη και σερβίρω.

Keywords: αμυγδαλοπαστα σε φυλλο κρουστας

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Terrific

  1. williambuttensha

    Terrific