destination taste!

CHURROS ΜΕ ΚΑΥΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

CHURROS ΜΕ ΚΑΥΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

CHURROS ΜΕ ΚΑΥΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 4
: 10 min
: 20 min

Τα churros είναι ισπανική συνταγή που αγαπώ πολύ. Φουσκωτά, τραγανά, τυλιγμένα σε ζάχαρη και κανέλα. Απολαύστε τα μαζί με ένα φλυτζάνι καυτή σοκολάτα, δίπλα στο τζάκι και παρέα με τα παιδιά και τους φίλους.

Υλικά
  • Για τα churros
  • 250 ml νερό
  • 60 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ½ κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • Λίγο αλάτι
  • Άφθονο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, για το πασπάλισμα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • Για τη σοκολάτα
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. σούπας άγλυκο κακάο
  • 200 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα πιάτο ανακατεύω τα 100 γρ. ζάχαρη με την κανέλα και τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω μονομιάς το αλεύρι. Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με τα υγρά υλικά και να δημιουργηθεί μια ζύμη που θα κολλήσει επάνω στην κουτάλα. Αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να μισοκρυώσει.
  • Βήμα 3 Μεταφέρω το μείγμα σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ χειρός. Προσθέτω το αυγό, τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθεί το αυγό και να δημιουργηθεί μια ζύμη αρκετά κολλώδης.
  • Βήμα 4 Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζω αρκετό ηλιέλαιο να ζεσταθεί. Μεταφέρω τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή, φαρδιά μύτη.
  • Βήμα 5 Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνω «κορδόνια» ζύμης απευθείας στο λάδι και τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα. Βγάζω τα churros με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Συνεχίζω το τηγάνισμα των churros μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.
  • Βήμα 6 Ρίχνω τα churros στο μείγμα ζάχαρη-κανέλα και τα καλύπτω ολόγυρα. Τα μεταφέρω σε πιατέλα και ετοιμάζω το ρόφημα σοκολάτας.
  • Βήμα 7 Για το ρόφημα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό να πάρει βράση και ρίχνω το κακάο. Ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί το κακάο και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και η ζάχαρη. Αφήνω το μείγμα να βράσει για 3 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 8 Σερβίρω σε μεγάλες κούπες μαζί με τα τραγανά churros.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια