destination taste!

COOKIES GINGERBREAD

COOKIES GINGERBREAD

COOKIES GINGERBREAD

: 60-80
: 40 min
: 25 min

Το τέλειο κουλουράκι των Χριστουγέννων. Κάντε τα στολίδια για το δέντρο σας, γεμίστε τα με διάφορες κρέμες για να ευχαριστήσετε τα παιδιά σας, χαρίστε τα μαζί με τα δώρα σας σε φίλους.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 1.500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού σόδα κοφτά
  • 1 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ, κοφτό
  • 500 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. μελάσα
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 8 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • 6 κουτ. γλυκού κανέλλα, σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο, σκόνη
  • Για το γλάσο
  • 2 ασπράδια
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • Για την κρέμα
  • 250 γρ. τυρί κρέμα Arla
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • Για την διακόσμηση
  • Ζαχαρόπαστα λευκή
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη ζύμη: Κοσκινίζω το αλεύρι με τη σόδα, το μπέκιν πάουντερ, την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Χτυπάω στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη όσο να αφρατέψει και προσθέτω ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζω το χτύπημα και μόλις ενσωματωθούν προσθέτω τη μελάσα. Ρίχνω κουταλιά κουταλιά το μίγμα με το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα για λίγο όσο να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  • Βήμα 2 Παίρνω 2 κομμάτια χαρτί ψησίματος και βάζω ανάμεσα τη ζύμη. Με τον πλάστη ανοίγω τη ζύμη σε πάχος 5 χιλ. περίπου.
  • Βήμα 3 Κόβω με κουπ-πατ τα μπισκότα και αφού αφαιρέσω την περισσευούμε ζύμη γύρω από τα ανθρωπάκια τα μεταφέρω μαζί με το χαρτί ψησίματος σε μια λαμαρίνα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25΄περίπου.
  • Βήμα 4 Για το γλάσο: Χτυπάω όλα μαζί τα υλικά, εκτός από τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, με το σύρμα του μίξερ όσο να ομογενοποιηθούν. Μοιράζω το γλάσο σε δύο μπολάκια και χρωματίζω κόκκινο και πράσινο με λίγο χρώμα.
  • Βήμα 5 Για την κρέμα: Χτυπάω όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ με το σύρμα όσο να αφρατέψουν. Αν θέλω να φτιαξω και κρέμα κακάο, χωρίζω την κρέμα σε δύο μπολ και προσθέτω στο ένα 50 γρ. κακάο.
  • Βήμα 6 Για τη συναρμολόγηση: Ανοίγω την ζαχαρόπαστα σε πολύ λεπτό φύλλο και κόβω με το ίδιο κουπ-πατ που έκοψα και τα μπισκότα.
  • Βήμα 7 Στάζω λίγες σταγόνες γλάσο σε κάθε μπισκότο και κολλάω εκεί την ζαχαρόπαστα. Βάζω τα δύο γλάσα σε κορνέ και φτιάχνω τις λεπτομέρειες. Τα αφήνω για λίγο να στεγνώσουν και ενώνω ανά δύο τα μπισκότα γεμίζοντάς τα με κρέμα.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο