destination taste!

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

: 4
: 5 min
: 10 min

Έχουμε παρερμηνεύσει αυτή τη συνταγή, μάλλον, χάρη ευκολίας και συνήθως χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος. Η αυθεντική καρμπονάρα περιέχει μόνο αυγά, βούτυρο και κρέας συντηρημένο σε λίπος (λαρδί).

Υλικά
  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 250 γρ. παντσέτα καπνιστή, κομμένη σε κύβους (όλο το βάρος σε 1 ή 2 κομμάτια)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη, ολόκληρη ή σπασμένη (όχι λιωμένη)
  • 3 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα
  • 100 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πεκορίνο)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη παρμεζάνα σε φλοίδες, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο, βράζω τα ζυμαρικά al dente. Πριν τα σουρώσω κρατάω 1 φλιτζάνι από το νερό του βρασμού. Τα σουρώνω και τα διατηρώ ζεστά.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω σταδιακά το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο των μακαρονιών, όπως ακριβώς κάνω με το αυγολέμονο, μέχρι τα αυγά να έρθουν στην θερμοκρασία των ζυμαρικών και να μην κόψουν.
  • Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο γουόκ βάζω το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω την πανσέτα με το σκόρδο και σοτάρω για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
  • Βήμα 4 Αποσύρω από την φωτιά. Πετάω την καμένη σκελίδα σκόρδου και ρίχνω τα σπαγγέτι και την κρέμα των αυγών. Πασπαλίζω με την παρμεζάνα και επαναφέρω το σκεύος στη φωτιά. Ανακατεύω απαλά, μέχρι η κρέμα να «τυλίξει» τα ζυμαρικά.
  • Βήμα 5 Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω πασπαλίζοντας με έξτρα πιπέρι και λίγα φλέικς παρμεζάνας.
 


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια