destination taste!

ΝΙΣΟΥΑΖ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ

ΝΙΣΟΥΑΖ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ

ΝΙΣΟΥΑΖ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ

: 6
: 20 min
: 5 min

Η Νισουάζ είναι από τις γευστικότερες και πιο ευφάνταστες μεσογειακές σαλάτες. Το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα από τις ίνες τους και κομμένα στη μέση, αν είναι μεγάλα. Τα στρογγυλά φασολάκια και τα αμπελοφάσουλα δεν χρειάζονται καθάρισμα.

Υλικά
  • 200 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια, κατά προτίμηση στρογγυλά
  • 1 μεγάλο μαρούλι, καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 αγγουράκι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαύρες ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσια, χονδροκομμένες
  • 8 φιλετάκια αντσούγιας σε λάδι, καλά στραγγισμένα
  • 4 ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. τόνος σε λάδι, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • 3 σφικτοβρασμένα αυγά, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα
  • 1 κουτ. γλυκού απαλή μουστάρδα
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ζεσταίνω άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και όταν κοχλάσει ρίχνω τα φασολάκια. Τα βράζω για 3 – 4 λεπτά (μετράω το χρόνο από το στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό), μέχρι να μαλακώσουν μεν αλλά να παραμείνουν τραγανά. Τα μεταφέρω με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το ζωντανό τους χρώμα. Τα στραγγίζω καλά.
  • Βήμα 2 Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνω τα φασολάκια, το μαρούλι, το σέλερι, το αγγουράκι, τις πιπεριές Φλωρίνης, τις ελιές, τις αντσούγιες, τα ραπανάκια και τον τόνο και ανακατεύω καλά. Περιχύνω με τη σάλτσα, προσθέτω τα κομμένα αυγά και ανακατεύω απαλά. Σερβίρω αμέσως.
  • Βήμα 3 Σάλτσα: Χτυπάω όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι, με ένα πιρούνι.