destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

: 4-6
: 20 min
: 12 min

Τα φρέσκια κουκιά είναι πολύ τρυφερά και εξαιρετικά νόστιμα, ιδανικά για μια ζεστή σαλάτα. Όταν τα βράσουμε μπορούμε, αν θέλουμε, να αφαιρέσουμε το εξωτερικό ανοιχτόχρωμο περίβλημα, αν το νιώθουμε σκληρό στο δόντι.

Υλικά
  • 1 κιλό χλωρά κουκιά, καθαρισμένα
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 – 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 150 γρ. φέτα σκληρή, κομμένη σε μέτριους κύβους
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγος ψιλοκομμένος άνηθος, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, ρίχνω τα κουκιά. Τα βράζω για 5 – 7 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται. Τα στραγγίζω, τα βάζω σε μια βαθιά πιατέλα και τα αφήνω κατά μέρος.
  • Βήμα 2 Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα) και σοτάρω τα ντοματίνια και το σκόρδο για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι τα ντοματίνια να βγάλουν λίγο από το χυμό τους και να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτω τη φέτα και σοτάρω για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας απαλά.
  • Βήμα 3 Αποσύρω από τη φωτιά, αδειάζω το περιεχόμενο του τηγανιού στην πιατέλα με τα κουκιά και προσθέτω τον άνηθο και τις ελιές. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και σερβίρω, πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια