Τηγανιά με χωριάτικο λουκάνικο και μυρωδικά
Υλικά
Εκτέλεση
-
Ζεσταίνω μια μεγάλο τηγάνι, χωρίς να βάλω λάδι, μέχρι να κάψει καλά
-
Ρίχνω στο τηγάνι τις υπόλοιπες φέτες λουκάνικου και τις τηγανίζω με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να ροδίσουν. Τις βάζω και αυτές μαζί με την πρώτη δόση, για να στραγγίξουν καλά.
-
Αδειάζω το λίπος από το τηγάνι, αφήνοντας μόνο 3 κουταλιές. Μετριάζω τη φωτιά και ρίχνω το κρεμμύδι. Σοτάρω για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκορδάκι και το σοτάρω για 1/2 λεπτό, μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Σβήνω με το κρασί και αρχίζω αμέσως να ξύνω τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσουν τα καμένα υπολείμματα από το τηγάνισμα των λουκάνικων και να διαλυθούν στο κρασί. Έτσι, φτιάχνω παράλληλα και μια νοστιμότατη σάλτσα.
-
Ξαναρίχνω στο τηγάνι τα λουκάνικα, αλάτι και όλα τα μυρωδικά. Πασπαλίζω με την πάπρικα και προσθέτω το κόκκινο πιπέρι και τον αστεροειδή γλυκάνισο και ανακατεύω καλά με την ξύλινη κουτάλα. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 10 - 12 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να μειωθεί αρκετά και να δέσει. Ανακατεύω τακτικά.
-
Αποσύρω από τη φωτιά και μοιράζω την τηγανιά με τη σάλτσα της σε πιάτα. Συνοδεύω με τηγανητές πατάτες ή πιλάφι και, φυσικά, με άφθονο κρασάκι!
User Reviews
Yummy