destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΣΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΣΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΣΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

: 2
: 20 min
: 30 min

Γρήγορη συνταγή με ιδιαίτερη γεύση και δυνατά αρώματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια αποξηραμένα φρούτα σας και όχι μόνο σταφίδες. Δοκιμάστε κράνμπερις, αποξηραμένη παπάγια, βερίκοκα, ανανά. Όσο πιο εξωτικά είναι τα φρούτα, τόσο πιο «δυνατή» θα είναι η γεύση.

Υλικά
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 250 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κρέμα σκόρδου
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένα φρούτα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βαλσαμικό ξύδι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού πετιμέζι
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια πράσινη πάστα. Κρατάω στην άκρη 1 κουταλιά της σούπας για τη σάλτσα και προσθέτω στην υπόλοιπη το ψιλοκομμένο σκόρδο.
  • Βήμα 2 Πλένω και σκουπίζω τα φιλέτα κοτόπουλου. Τα τοποθετώ σε μια επίπεδη επιφάνεια και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω από την πλαϊνή πλευρά, ανοίγοντας τα φιλέτα σαν βιβλίο. Τα αλατοπιπερώνω και από τις δύο πλευρές και ισομοιράζω την πράσινη πάστα και την γραβιέρα.
  • Βήμα 3 Κλείνω τα φιλέτα όσο καλύτερα μπορώ, στερεώνοντάς τα με οδοντογλυφίδες.
  • Βήμα 4 Ζεσταίνω καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζω μέσα τα φιλέτα. Σκεπάζω με το καπάκι, χαμηλώνω τη θερμοκρασία στο μισό και αφήνω να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Ξεσκεπάζω το καπάκι, γυρίζω τα φιλέτα και τα ραντίζω με το ελαιόλαδο. Σκεπάζω και πάλι με το καπάκι και τα αφήνω για άλλα 10 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 5 Σβήνω τα φιλέτα με το ξύδι, προσθέτω το πετιμέζι, τα αποξηραμένα φρούτα, τον πολτό σκόρδου, το νερό και την 1 κουταλιά της γέμισης που έχω κρατήσει στην άκρη. Αφήνω τα φιλέτα να βράσουν για 2 λεπτά και τα βγάζω σε μια πιατέλα.
  • Βήμα 6 Αλατοπιπερώνω τη σάλτσα και την αφήνω να βράσει για 5 λεπτά μέχρι να δέσει.
  • Βήμα 7 Κόβω τα φιλέτα και τα σερβίρω με την γλυκόξινη σάλτσα και πουρέ πατάτας.


Dina’s Daily RecipesΠικάντικο ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με πιπεριές

Dina’s Daily RecipesΡύζι τηγανητό με λαχανικά και αυγά