destination taste!

ΜΥΔΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΣΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

ΜΥΔΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΣΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

ΜΥΔΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΣΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

: 4
: 10 min
: 30 min

Η περιοχή της Ολυμπιάδας δεν είναι μόνο διάσημη, ως γενέτειρα του Αριστοτέλη, είναι γνωστή και για την μεγαλύτερη παραγωγή μυδιών, σε όλη τη χώρα. Τα μύδια της Ολυμπιάδας ξεχωρίζουν τόσο για τη γεύση τους, αλλά και για τον τρόπο καλλιέργειάς τους.

Υλικά
  • 500 γρ. μύδια Ολυμπιάδας, καθαρισμένα (ψίχα)
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 330 γρ. μπύρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους, τριμμένους
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Αφήνω τα μύδια σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα υγρά τους.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Προσθέτω τους τριμμένους μαραθόσπορους, την πάπρικα, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Βήμα 3 Αρχίζω να ρίχνω την μπύρα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας αραιός χυλός.
  • Βήμα 4 Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά.
  • Βήμα 5 Πιάνω 2 μύδια και τα κολλάω μαζί. Τα βουτάω στον χυλό και τα ρίχνω κατευθείαν στο τηγάνι.
  • Βήμα 6 Τα τηγανίζω για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
  • Βήμα 7 Τα σερβίρω ζεστά.
 


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια