destination taste!

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

: 4
: 20 min
: 6 min

Όλη η Ελλάδα σε μια μπουκιά. Οι διάσημοι ντοματοκεφτέδες της Σαντορίνης με έντονη γεύση. Απαραίτητο συνοδευτικό, το ούζο ή το τσίπουρο!

Υλικά
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο δυόσμο (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ντομάτες λιαστές στο λάδι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 3 φέτες ψωμί
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ξεφλουδίζω τις ντομάτες, τις ψιλοκόβω και τις αφήνω σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα υγρά τους. Μουσκεύω το ψωμί στο γάλα και στη συνέχεια το στύβω καλά με το χέρι μου για να φύγει όλο το υγρό. Σε ένα μεγάλο βαθύ σκεύος ρίχνω τις στραγγισμένες ντομάτες, τις λιαστές, το ψωμί, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το δυόσμο, το βαλσαμικό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω με μια κουτάλα, ώσπου το μίγμα να πάρει μορφή πηχτού χυλού. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και όταν κάψει ρίχνω από 1 κουτ. σούπας από το χυλό που ετοίμασα για κάθε κεφτέ. Τηγανίζω τους ντοματοκεφτέδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ώσπου να ροδίσουν. Τους βγάζω από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρω ζεστούς.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό