προορισμός…γεύση!

Φακές πικάντικες με μυρωδικά και γιαούρτι

Φακές πικάντικες με μυρωδικά και γιαούρτι

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 55 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζω το μπέικον για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό και να ροδίσει. Το βγάζω με τρυπητή κουτάλα και το αφήνω να στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

  2. Στο λάδι (και στο λίπος) που έμεινε στη κατσαρόλα σοτάρω το πράσο, τα καρότα και το σέλερι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζω και χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά. Συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 4 - 5 λεπτά περίπου, μέχρι τα λαχανικά να ροδίσουν απαλά. Ρίχνω το κύμινο και τον κόλιανδρο και ανακατεύω για 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.

  3. Ρίχνω τις φακές, ανακατεύω και προσθέτω κρύο νερό που να τις καλύψει κατά 2 - 3 εκ. Αφήνω να πάρουν μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και τις βράζω για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.  Περίπου 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους τις αλατίζω. Αν δεν είναι πολύ ζουμερές, προσθέτω λίγο νερό και τις αφήνω να πάρουν μια βράση.

  4. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το μαϊντανό, ανακατεύω και τις μοιράζω σε βαθιά πιάτα.
    Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το γιαούρτι με τον υπόλοιπο μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και μοιράζω το μείγμα στα πιάτα. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: φακές πικάντικες με μυρωδικά,γιαούρτι

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Tastes great!

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Tastes great!