προορισμός…γεύση!

Γεμιστά με ρύζι και δυόσμο

Γεμιστά με ρύζι και δυόσμο

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 30 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Αδειάζω τα λαχανικά: στις ντομάτες κόβω μια φέτα από την πλευρά του κοτσανιού, αφήνω τα καπάκια κατά μέρος και με ένα κουταλάκι, αδειάζω τη σάρκα από το εσωτερικό τους και την ψιλοκόβω. Το ίδιο κάνω και με τα κολοκυθάκια, κόβοντας μια φέτα-καπάκι από την πλευρά του κοτσανιού. Αφαιρώ τη σάρκα, την ψιλοκόβω και την ρίχνω σε ένα μπολ μαζί με τη σάρκα ντομάτας. Τέλος, κόβω μια λεπτή φέτα από τις πιπεριές στην πλευρά του κοτσανιού. Βγάζω και πετάω σπόρους και μεμβράνες. Κρατάω όλα τα καπάκια των λαχανικών.

  2. Ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρω το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει, προσθέτω το ρύζι και το γυρίζω 1-2 φορές. Ρίχνω τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια, τη μισή ποσότητα από τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, τη ρίγανη και την πάπρικα.

  3. Αφήνω τα υλικά να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά και σβήνω με 1 φλιτζάνι νερό. Αποσύρω από τη φωτιά, νοστιμίζω με αλατοπίπερο, προσθέτω το μαϊντανό και τον δυόσμο.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
    Τοποθετώ τα λαχανικά σε ένα μέτριο ταψί φούρνου, με το άνοιγμα προς τα πάνω και πασπαλίζω το εσωτερικό τους με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Γεμίζω τα λαχανικά με το μίγμα της γέμισης και σκεπάζω με τα καπάκια τους.

  5. Περιχύνω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες ντομάτες. Πασπαλίζω με την τριμμένη φρυγανιά και λίγη ακόμη ζάχαρη. Αν θέλω, μπορώ να προσθέσω 1-2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες. Ψήνω το φαγητό για 1 ώρα περίπου, ώσπου τα λαχανικά να μαραθούν.
    Σερβίρω τα γεμιστά ζεστά ή κρύα με μπόλικη φέτα.

Keywords: γεμιστά με ρύζι,δυόσμο

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Wow, this amazing!

  1. Eve_nkld

    Wow, this amazing!