destination taste!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

: 4
: 10 min
: 30 min

Μια γρήγορη μακαρονάδα με ένα γευστικότατο λουκάνικο Ευρυτανίας το οποίο επειδή περιέχει πράσο συμπληρώνει την απουσία του κρεμμυδιού από αυτή τη συνταγή.

Υλικά
  • 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. λουκάνικο Ευρυτανίας, κομμένο σε φέτες
  • 1 μεγάλο σκαφάκι (περίπου 500 γρ.) φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας σας (λευκά στρογγυλά, καφετί στρογγυλά, πορτομπέλο κ.ά.), ολόκληρα τα μικρά, κομμένα στη μέση τα μεγάλα και σε τέταρτα τα πορτομπέλο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • ⅓ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες στο λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • τα φύλλα από ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βράζω τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, για όσο διάστημα αναγράφεται στη συσκευασία τους. Κρατάω 2 φλυτζάνια από το νερό του και στραγγίζω τα σπαγγέτι.
  • Βήμα 2 Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα μανιτάρια, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πιουν τα υγρά που θα βγάλουν, να στεγνώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτω τα λουκάνικα και συνεχίζω το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν χρώμα. Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 – 2 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.
  • Βήμα 3 Προσθέτω τα στραγγισμένα σπαγγέτι, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο των σπαγγέτι. Ανακατεύω απαλά μέχρι να καλύψω όλα τα σπαγγέτι με το γιαούρτι και τη μουστάρδα και «μπερδευτούν» με τα άλλα υλικά.
  • Βήμα 4 Πασπαλίζω με το δυόσμο και σερβίρω.
 

Related Posts

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΚΡΑΤΕΝ, ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΚΡΑΤΕΝ, ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Αναζητήστε τα λουκάνικα με πάπρικα τα οποία είναι πολύ ιδιαίτερα και δίνουν άλλη γεύση σ’ αυτό το «μαγικό» φαγάκι.

HOT DOGS ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΖΟΥΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

HOT DOGS ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΖΟΥΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Μπορεί και το απλό hot dog να αλλάξει όψη. Βάζοντας λουκάνικα Τζουμαγιάς γίνονται πικάντικα και είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψουν όλοι.



Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια