destination taste!

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

: 6-8
: 15 min
: 10 min

Το λευκό βαλσαμικό ξίδι έχει εξαιρετικά λεπτή γεύση και απαλό χρώμα που δεν «σκεπάζει» το ζωηρό κόκκινο χρώμα της ντομάτας. Για ακόμη πιο όμορφη εμφάνιση και περισσότερη γεύση, χρησιμοποιήστε χρωματιστές βίδες που θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Υλικά
  • 500 γρ. ζυμαρικά βίδες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση
  • 400 γρ. φρέσκα ντοματίνια, πλυμένα, σκουπισμένα και κομμένα στη μέση
  • 3 – 4 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι, κατά προτίμηση λευκό, που θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία
  • 300 γρ. φέτα της αρεσκείας σας, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες & ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και καλά στραγγισμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές θρούμπες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βράζω τις βίδες αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζω και τις αφήνω κατά μέρος.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το σκόρδο για ½ λεπτό, μέχρι απλώς να σκορπίσει το άρωμά του στο λάδι. Το πετάω και ρίχνω στο τηγάνι τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι. Τα σοτάρω για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ζαρώνει η φλούδα τους. Σβήνω με το βαλσαμικό ξίδι, ανακατεύω απαλά και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 3 Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνω τις βίδες και τα σοταρισμένα ντοματίνια, μαζί με τη σάλτσα του τηγανιού. Προσθέτω τη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις θρούμπες, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και αφήνω τη σαλάτα να κρυώσει καλά και να αναμειχθούν τα αρώματά της. Τη σερβίρω κρύα.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια