destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

: 6-8
: 30 min
: 30 min
           
: 3 hr

Για να καθαρίσετε τα φουντούκια, αφού τα ψήσετε για λίγο στο φούρνο, βάλτε τα μέσα σε μια καθαρή πετσέτα και τρίψτε τα με τα χέρια. Έτσι, θα φύγουν οι φλοίδες.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 100 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. σκόνη κακάο, καλής ποιότητας
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
  • Για μαύρη γκανάζ
  • 200 γρ. σοκολάτα 70% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα, και χοντροσπασμένα
  • Για την λευκή γκανάζ
  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 160 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα, τριμμένα σκόνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη ζύμη: Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτω το αλεύρι και το κακάο, κοσκινισμένα, χτυπάω μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά και τέλος ρίχνω το αυγό. Χτυπάω για λίγο ακόμη, μέχρι να φτιάξω μια εύπλαστη ζύμη, την οποία πλάθω σε μπάλα, τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς μια ταρτιέρα 22 εκ. ή τέσσερα ατομικά ταρτάκια.
  • Βήμα 3 Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και με τον πλάστη την ανοίγω επάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου περίπου 24 εκ. και πάχους 1/2 εκ. Το στρώνω προσεκτικά στη βουτυρωμένη φόρμα (ή στο ταψάκι). Κόβω ένα μεγάλο αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετώ επάνω από τη ζύμη. Γεμίζω την ταρτιέρα με ρεβίθια ή ρύζι και ψήνω για 15 λεπτά. Βγάζω την ταρτιέρα από τον φούρνο, αφαιρώ τα ρεβίθια και το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 4 Βγάζω την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνω να κρυώσει.
  • Βήμα 5 Για τις γκανάζ: Βάζω την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνω μέχρι να πάρει μια βράση. Σπάω την σοκολάτα σε ένα μπολ και ρίχνω την καυτή κρέμα γάλακτος. Αφήνω τα υλικά για 1 λεπτό και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα ωραίο μείγμα. Προσθέτω τα φουντούκια, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 6 Για την λευκή γκανάζ ακολουθώ την ίδια ακριβώς διαδικασία.
  • Βήμα 7 Για την τάρτα: Ξεφορμάρω την κρύα τάρτα από την ταρτιέρα και την τοποθετώ σε μια στρογγυλή πιατέλα. Αδειάζω την μαύρη γκανάζ στην μισή ταρτιέρα και την λευκή στην άλλη μισή. Πιάνω την πιατέλα και την κουνάω με προσοχή μέχρι να ενωθούν καλά στην μέση οι δύο κρέμες. Με τις ελάχιστες κρέμες που έχουν απομείνει στα δύο μπολ, διακοσμώ την τάρτα.
  • Βήμα 8 Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Βήμα 9 Κόβω και σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό