destination taste!

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

: 24
: 15 min
: 15 min

Πανεύκολα σφολιατάκια που γίνονται πολύ γρήγορα. Αν δεν σας αρέσουν τα κεράσια μπορείτε να βάλετε φράουλες, βερίκοκα, βανίλιες ή όποιο άλλο φρούτο αγαπάτε.

Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα Ζύμη Ψαχνών
  • 250 γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κουτάκια βανίλια
  • 24 κεράσια
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο, για το άλειμμα
  • άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αυγό, το κορν φλάουρ και τις βανίλιες. Σκεπάζω με μεβράνη και βάζω την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 2 Απλώνω πρώτο το φύλλο σφολιάτας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ στον πάγκο της κουζίνας και με ένα μαχαίρι ή με το ροδάκι της πίτσας κόβω από την στενή πλευρά σε τρεις λωρίδες. Κατόπιν κόβω την μακριά πλευρά σε 3 σημεία, δημιουργώντας έτσι 12 τετράγωνα σφολιατάκια.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 4 Βάζω ένα τετράγωνο κομμάτι φύλλου επάνω στον πάγκο της κουζίνας, σε θέση που μια γωνία του τετραγώνου να είναι προς το σώμα μου, σχηματίζοντας έτσι το σχήμα του ρόμβου (βλ. σχήμα άνω). Σηκώνω τη γωνία που βρίσκεται μπροστά μου και την διπλώνω προς την αντίθετη επάνω γωνία του τετραγώνου-ρόμβου ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο με την κλειστή πλευρά του προς τα εμένα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω από την δεξιά πλευρά του τριγώνου 1 λωρίδα πάχους 1,5 εκατοστών, από τη βάση προς την κορυφή του τριγώνου, αφήνοντας άκοπο 1 εκατοστό περίπου από την κορυφή. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και από την αριστερή πλευρά. Ανοίγω ξανά το φύλλο ζύμης στο αρχικό, τετράγωνο-ρόμβο σχήμα του. Σηκώνω την αριστερή κομμένη γωνία και την κατευθύνω προς την δεξιά πλευρά του τετραγώνου-ρόμβου και τη στερεώνω στο τέλος της αριστερής σταθερής πλευράς του τετραγώνου-ρόμβου πιέζοντας ελαφρά τις 2 άκρες για να ενωθούν. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με την δεξιά κομμένη γωνία. Έτσι σχηματίζεται ένα ωραίο συμμετρικό σχήμα.
  • Βήμα 5 Μεταφέρω το σφολιατάκι στη λαμαρίνα και συνεχίζω με τα υπόλοιπα τετράγωνα. Βγάζω την κρέμα από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι γεμίζω το κέντρο με λίγη κρέμα. Αλείφω τα σφολιατάκια με χτυπημένο αυγό και τοποθετώ από 1 κεράσι στην κορυφή της κρέμας.
  • Βήμα 6 Ψήνω τα σφολιατάκια για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζω τα σφολιατάκια με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΙΑ!

ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΙΑ!

Όταν κάνουν την εμφάνισή τους τα λαχταριστά κόκκινα κεράσια, είναι σίγουρο ότι το καλοκαίρι έφτασε και ήρθε η ώρα να απολαύουμε την ζουμερή και απίθανα τραγανή σάρκα τους και την αρχοντιά της γεύσης τους, σε φρουτοσαλάτες και γλυκίσματα. Σας δίνω μερικές ιδέες για να τα […]

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΡΦΕ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΡΦΕ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΕΡΑΣΙΑ

Μια τούρτα σκέτος πειρασμός. Τα κεράσια γλασάρονται στο καυτό σιρόπι (δεν τα βράζω) και έτσι κρατούν την τραγανότητά τους.



Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» έκπληξη με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΜελιτζάνες σαγανάκι με λαδοτύρι Μυτιλήνης