destination taste!

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

: 4
: 10 min
: 30 min

Η ινδική κουζίνα είναι από τις αγαπημένες μου. Λατρεύω το κάρυ, το μπασμάτι και τις γαρίδες. Με μια βόλτα στα Marks & Spencer Food, βρήκα όλα τα απαραίτητα για να φτιάξω το αγαπημένο μου φαγητό! Σας προτείνω να το δοκιμάσετε.

Υλικά
  • Για το ρύζι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι, Cook with M&S, Marks & Spencer Food
  • 1 κουτ. γλυκού πράσινο κάρδαμο, κοπανισμένο, Cook with Μ&S, Marks & Spencer Food
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη, Cook with Μ&S, Marks & Spencer Food
  • ½ κουτ. γλυκού σαφράν, στήμονες
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τις γαρίδες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. γαριδούλες (φρέσκες ή κατεψυγμένες), καθαρισμένες Marks & Spencer Food
  • 1 πακέτο Goan Curry Kit, Marks & Spencer Food
  • ½ κουτ. γλυκού πράσινο κάρδαμο, κοπανισμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη, Cook with Μ&S, Marks & Spencer Food
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, φρεσκοτριμμένο
  • 1 συσκευασία coconut milk, Marks & Spencer Food
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το ρύζι: Βάζω σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Προσθέτω το κάρδαμο, τον κόλιανδρο, το σαφράν και το τζίντζερ και τα σοτάρω μέχρι να μοσχομυρίσουν. Ρίχνω το μπασμάτι, ανακατεύω για να σωταριστεί και προσθέτω τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω 600 γρ. ζεστό νερό. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι της. Αφήνω το ρύζι να σιγοβράσει για 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να σχηματιστούν στην επιφάνεια μικρές τρυπίτσες.
  • Βήμα 2 Για τις γαρίδες: Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Προσθέτω το κάρδαμο, τον κόλιανδρο και το τζίντζερ και σοτάρω για 1-2 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσουν. Ρίχνω τις γαρίδουλες και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω το μείγμα αρωματικών που υπάρχει μέσα στο Goan Curry kit, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά. Με μια λαβίδα, αφαιρώ τις γαρίδες από την κατσαρόλα και τις αφήνω στην άκρη. Ρίχνω στην κατσαρόλα την πάστα και την σάλτσα κάρυ από το Goan Curry kit και ανακατεύω. Προσθέτω ½ φλιτζ. ζεστό νερό, το γάλα καρύδας, ανακατεύω και αφήνω να πάρουν βράση τα υλικά. Επαναφέρω τις γαρίδες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και αφήνω να βράσουν για 3-4 λεπτά.
  • Βήμα 3 Ανακατεύω το μπασμάτι με ένα πηρούνι, για να γίνει σπυρωτό και σερβίρω στα πιάτα. Μοιράζω τη σάλτσα με τις γαρίδες και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΩΜΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΩΜΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Πιάτο express, γιατί απαιτεί μόνο λίγο χρόνο για το βράσιμο των ζυμαρικών. Οι ωμές ντομάτες και ο φρέσκος βασιλικός είναι ότι πιο καλοκαιρινό μπορώ να σας προτείνω. Αν χρησιμοποιήσετε γαρίδες κατεψυγμένες, θα πρέπει να φροντίσετε να τις έχετε ξεπαγώσει πριν τις χρησιμοποιήσετε.

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΒΑΚΑΛΑΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΒΑΚΑΛΑΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ

Απλό αλλά ιδιαίτερο ριζότο με την δύναμη του καπνιστού βακαλάου. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερα μπαχάρια και αρώματα αφού το καπνιστό ψαράκι θα απογειώσει τη γεύση.



Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια