destination taste!

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

: 4
: 15 min
: 50 min

Μοντέρνο κοκκινιστό με ωραία, δεμένη σάλτσα. Τα καυτερά λουκάνικα είναι τα ιδανικά για να δώσουν πικάντικη γεύση στις πατάτες και τον αρακά.

Υλικά
  • 450 γρ. λουκάνικα καυτερά, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 500 γρ. πατατούλες baby, κομμένες στη μέση
  • 300 γρ. αρακά κατεψυγμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 250 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 200 ml κρασί λευκό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα λουκάνικα και τα σοτάρω για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα και χωρίς να προσθέσω άλλο λάδι, ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τις πατάτες και συνεχίζω το σοτάρισμα για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνω με το κρασί και μόλις πάρει 1 βράση, προσθέτω τα ντοματάκια, τον πελτέ, 200 ml νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Βήμα 2 Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω με το καπάκι και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 40 λεπτά.
  • Βήμα 3 Αφαιρώ το καπάκι, προσθέτω τον αρακά, τα σοταρισμένα λουκάνικα και συνεχίζω το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 4 Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρω το φαγητό, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.