destination taste!

ΨΑΡΟΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΨΑΡΟΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΨΑΡΟΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

: 4
: 30 min
: 20 min

Νόστιμα μπιφτεκάκια ψαριού, ιδανικά για μπουφέ και παιδικά πάρτυ. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν.

Υλικά
  • 700 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου κατεψυγμένου
  • 3 παξιμάδια κριθαροκουλούρες
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 καρότα μέτρια καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα, απαλή
  • 1 κουτ. γλυκού κέτσαπ
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα σε σκόνη
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βράζω τα φιλέτα ψαριού για 8-10 λεπτά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζω και μόλις κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τα πιάσω, τα θρυμματίζω με τα δάχτυλα μου, αφαιρώντας τυχόν κόκκαλα και δέρμα. Τα βάζω σε μεγάλο μπολ , προσθέτω τα παξιμάδια καλά μουλιασμένα σε νερό και στραγγισμένα, τα αυγά, τον άνηθο, τα καρότα, τη μουστάρδα, τη κέτσαπ, το κρεμμύδι ,την πάπρικα , το αλατοπίπερο. Λαδώνω τα χέρια μου και ζυμώνω το μείγμα καλά. Πλάθω τα μπιφτεκάκια. Σε ένα ταψάκι στρώνω αντικολλητικό χαρτί και τοποθετώ πάνω τα μπιφτεκάκια. Περιχύνω με το ελαιόλαδο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C από 6-7 λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Βήμα 2 Σερβίρω τα ψαρομπιφτεκάκια σε μπουφέ.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια