προορισμός…γεύση!

Γαύρος πλακί με ντομάτες και πατάτες

Γαύρος πλακί με ντομάτες και πατάτες

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 40 λεπ Cook Time 60 λεπ Total Time 1 ώρα 40 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Καθαρίζω το γαύρο, χωρίζω κάθε ψαράκι στα φιλέτα του, τα πλένω καλά και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά σε ένα σουρωτήρι.

  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι και την πιπεριά για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω το σκόρδο, σοτάρω για άλλο 1/2 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του.

  3. Σβήνω με το κρασί, μαγειρεύω για 1 λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω τις τριμμένες ντομάτες και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και, όταν το μείγμα πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω τη σάλτσα για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς. Αποσύρω από τη φωτιά.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ένα μέτριο ταψί, στρογγυλό ή ορθογώνιο, και στρώνω τον πυθμένα του με τις φέτες πατάτας. Τις καλύπτω ομοιόμορφα με τη μισή σάλτσα που ετοίμασα, βάζω το ταψάκι στο φούρνο και ψήνω τις πατάτες για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

  5. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, στρώνω τα φιλετάκια γαύρου επάνω στις πατάτες και τα αλατοπιπερώνω. Περιχύνω με την υπόλοιπη σάλτσα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκορπίζω το μαϊντανό και ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο. Ψήνω για άλλα 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να ψηθούν τα ψάρια, χωρίς όμως να ξεραθούν.

  6. Αν δω ότι «αρπάζουν» από νωρίς και κινδυνεύουν να στεγνώσουν, σκεπάζω το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο, ψήνω και το αφαιρώ λίγο πριν βγάλω το ταψί από το φούρνο.

  7. Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή χλιαρό και συνοδεύω με μια ντοματοσαλάτα.

Keywords: γαύρος πλακί με ντομάτες,πατάτες

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Yummy

  1. gargorg

    Yummy