destination taste!

ΚΟΧΥΛΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΚΟΧΥΛΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΚΟΧΥΛΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

: 4
: 10 min
: 1 hr

Αντί για κοχυλάκι βάλτε όποιο άλλο ζυμαρικό σάς αρέσει, αρκεί να έχει βαθιά αυλάκια ή κοιλότητες για να συγκρατήσουν την πεντανόστιμη σάλτσα.

Υλικά
  • 1 κουνέλι, βάρους περίπου 1.200 γρ. (ζητήστε από τον κρεοπώλη να το κόψει σε μερίδες)
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα, για το αλεύρωμα του κουνελιού
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, κομμένα στη μέση (ή 3 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο), κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση με κόκκους
  • ½ κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 πακέτο ζυμαρικά κοχυλάκι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Αλατοπιπερώνω τα κομμάτια του κουνελιού, τα αλευρώνω καλά και τα τινάζω για να φύγει η περίσσεια αλευριού. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κομμάτια του κουνελιού και τα μανιτάρια για 3 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα το κρέας και να μαλακώσουν κάπως τα μανιτάρια. Προσθέτω το κρεμμύδι και σοτάρω για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνω και το σκόρδο και το σοτάρω για 1/2 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του, χωρίς να ροδίσει, για να μην πικρίσει. Σβήνω με το χυμό λεμονιού και το κρασί, μαγειρεύω για 2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Το αφήνω να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα.
  • Βήμα 2 Μαγειρεύω το κουνέλι για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσέχω όμως γιατί, όπως και στο κοτόπουλο, το στήθος μαγειρεύεται πιο γρήγορα και πρέπει να βγει νωρίτερα από την κατσαρόλα, ακόμη και στο μισό χρόνο. Το βγάζω λοιπόν και το ξαναβάζω στην κατσαρόλα στο τέλος του μαγειρέματος για να πάρουν μια βράση μέσα στη σάλτσα.
  • Βήμα 3 Στο μεταξύ, βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω και τα αφήνω κατά μέρος.
  • Βήμα 4 Παίρνω 3/4 φλιτζανιού από το ζουμί της κατσαρόλας που μαγειρεύτηκε το κουνέλι και το ρίχνω σε ένα μπολ. Προσθέτω τις 2 κουταλιές αλεύρι, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο και ανακατεύω καλά. Ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακινώ το σκεύος για απλωθεί η σάλτσα παντού. Αν έχω βγάλει από πριν τα κομμάτια του στήθους, τα ξαναβάζω τώρα στην κατσαρόλα.
  • Βήμα 5 Αφήνω το φαγητό να πάρει μια βράση στη σάλτσα και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 6 Βγάζω το κρέας από την κατσαρόλα και φυλάω τη σάλτσα κατά μέρος. Μόλις το κρέας κρυώσει λίγο το ξεψαχνίζω και κομματιάζω το ψαχνό σε μέτρια κομμάτια. Τα ρίχνω στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύω.
  • Βήμα 7 Μοιράζω τα ζυμαρικά σε πιάτα, περιχύνω με τη σάλτσα κουνελιού και σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια